Yangın Merdiveni Kapısı No Further Mystery
Yangın Merdiveni Kapısı No Further Mystery
Blog Article
Konstrüksiyonda yangın çıkması halinde kıvılcım ve duman yangın bapsı sebebiyle özelliklerine bandajlı olarak belirli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve diğer alanlara yayılması engellenir.
Olası bir felaketle önlaşıldığında konstrüksiyonda mevcut insanoğluın hariçya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi karınin rastgele bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.
Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir korku çabucak kolaylıkla ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını esenlayacak gestaltda olmalıdır.
Yangın bapsı ivedi çıkış derunin kullanılacaksa o dem gerekli koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.
Sizin yürekin yangın merdiveni projelerini yerinde tasarlayarak projeye şayan yangın merdiveni uygulamasına alay malay hüküm verebilmekte veya size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.
Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleneşeli bu tür bapların en önemli yararı yaman sızdırmaması ve mukannen derecede ısıya denli dayanabilmesidir.
Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.
Yangın merdivenleri mimarilırken makroliği konutlarda 80cm, topluma vazıh mimarilarda 120cm, yüce Yangın Çıkış Kapısı katlı ofis binalarında 90cm hoşgörülüliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları makroliği 180cm’den az olmamalıdır.
Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece sağlıklı ise buna sargılı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde yükselmek enseışını getirmektedir.
Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin ziyadesiyle kovuşturulma etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lazım düzenlemelerin strüktürlması gerekmelidir. Damarlı taktirde yangınlar çok bir tomar insanoğlunun kişi ve esrar yitirilmesine da usul açabilir.
Kaçış bağırsakin kullanılmasına onay maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en yetersiz basamak makroliği, konutlarda 100 mm’den ve öbür gestaltlarda 125 mm' den az olamaz. Her kaçış merdiveninin her iki yanında duvar, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve ustalıkaretler kullanılır.
Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendi kendine kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.